11/08/2021
5736

Reygras Otu Tohumu

Reygras (Lolium multiflorum) kaba yem bitkisi yüksek verimli süt inekleri için uygun, çok kaliteli, lezzetli, yüksek verimli, kaliteli bir yem üretebilir. Kış mevsimine uygun bir yem bitkisidir.

Serin nemli hava şartlarına çok iyi adapte olur. Kuru yüksek sıcaklı havalar da yaşayamaz. Süt otu Erzincan yöresinde tabiatta yetişen şifalı bir bitkidir. Literatürde süt otu diye bir yem bitkisi kavramı yoktur. Ama ryegrass sütü artırdığı için süt otu demektedirler.



Ryegrass ( Lolium multiflorum) kaba yem bitkisi süt verimini %25 oranında artırmaktadır. Ryegrass süt otu tohumu çitçilerimiz için vazgeçilmez bir yem kaynağına dönüşmüştür. Ryegrass süt otu tohumu ekimi dönemi sonbahar da başlamaktadır. Ülkemizde ryegrass süt otu tohumunun ekimi bölgelerin sıcaklık değişikliği göz önüne alınarak ağustos 15 de başlayarak yıl sonuna kadar devam etmektedir. Ryegrass süt otu tohumu dönüme 5 kg ekimi yapılır. Ekimi hazırlanmış ufalanmış torağa, mibzerin tohum atımı 5 kg ayarlanarak 1-2 cm derinliğe atılarak üzerine, sürgü ( tapan) çekilir ve en son dişsiz silindir çekilerek bırakılır.

Bitkiye dışardan besin element sağlamak özellikle düzenli azot(N) uygulaması hem ham protein hem de büyük bir verim artışı sağlar. Ryegrass yem bitkisi ilk yetişme döneminde ve her biçim sonrasında yapraktan özellikle demir (Fe) elementi ve mikro elementi sağlamak bitkiyi toparlamak için ve daha iyi verim almamızı sağlamaktadır.



Ryegrass süt otu tohumu ekiminden sonra normal ılıman bir hava şartlarında 35-40 gün sonra ilk biçime gelir. İlk biçim uzunluğu 35-40 cm’dir. En iyi verimide 35-40 cm’dedir. Ekimimiz sulu topraklar da 5-6 biçim, susuz topraklar da 2-3 biçim elde edilir. Bir biçimde 2,5 3 ton toplamda 10-15 ton yeşil ot, 2-4 ton kuru ot elde ederiz. Ryegrass yem bitkisinde %22 ham protein bulunmaktadır.

Ryegrass süt otu 25 kg’lık ambalajlarla satışa sunulmaktadır. Firmamızda kaliteli, orijinal, OECD belgeli ryegrass ( Lolium multiflorum) tohumu bulunmaktadır. 2021 yılında açıklanan fiyat olarak ryegrass süt otu tohumu kg 27 lira olarak açıklanmıştır. 25 kg ambalaj fiyatı 675 liradır.

İthal orijinal Ryegrass siparişi vermek için Torunoğlu Tohumculuk ulaşabilirsiniz.
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08