08/04/2022
2017

Yapay Çayır Mera

Yapay çayır mera tohumunu Türkiye’ye ilk kez ticari olarak 1999 yılında firmamız Torunoğlu Tohumculuk tarafından ülke geneline tanıtım çalışmaları yapılıp, ekimleri yaptırılmıştır. Yapay çayır mera tohumundan üstün verim alınması neticesinde Torunoğlu Tohumculuk var gücüyle yapay çayır mera tanıtımına yüklenmiştir. Yapay çayır mera tohumumuz 10 civarında farklı birbiriyle uyumlu yem bitkisi tohumlarından oluşmaktadır.

Yapay Çayır Mera Nasıl Oluşturulur?

Suni mera (yapay çayır mera) dekara 6 kg ekilir. Ekim 1,5-2 cm derinliğe düşecek şekilde ekim gerçekleşir. Yapay çayır mera ekerken tarla çok ince hazırlanır. Ekim aşamasında dekara 20-25 kg 20*20 ya da 15*15*15 gübresi atılır. Tarlaya tohum saçılır.  Sürgü (tapan) ile tarla ince şekilde kapatılır. Çıkışlar sağlanana kadar 15 gün boyunca arazinin yüzü ıslak tutulur.

Yapay çayır mera karışımlarında kullanılan tohumlarımız yurt dışından ithal bu konuda dünyada isim yapmış tohum firmalarının tohumlarından oluşmaktadır. Hassas karışım oranlarıyla karışımları firmamız kendisi yapmaktadır. Anlaşmalı kargolarımızla Türkiye’nin 81 vilayetine 7 bölgesine göndermekteyiz. Ekim aşamasında çiftçilere ekim teknik desteği sağlamaktayız. Ekimden 3 hafta sonra yapay çayır mera arazisine üre gübresi atılır. Ayrıca bitki besleme ürünleriyle arazi desteklenir. Arazide büyükbaşlar otlayacaksa arazinin bir kez biçilmesini tavsiye etmekteyiz. Ondan sonra araziyi ikiye bölüp, 20 gün bir tarafta 20 gün diğer tarafta olacak şekilde otlatma sağlanır. Çamurda otlatmalardan ısrarla kaçınmak gerekir. Çamurda otlatma yapılırsa çayır mera arazisi hızla yıpranır.

Türkiye genelinde yıllar önce ektirdiğimiz yapay çayır mera tarlalarımız 22 sene olmasına rağmen içlerinde hala devam edenler bulunmaktadır. Yapay çayır mera tohumlarımız uzun ömürlüdür. En az 5 yıl şartıyla çiftçilere satışını gerçekleştirmekteyiz. Yapay çayır meranın uzun gitmesinin sırrı iyi bakım ve beslemeden geçmektedir.

Yapay çayır merada otlayan küçükbaşlara ve büyükbaş hayvanlara çok az bir yemle hayvanları beslemek mümkündür. Yapay çayır merada otlayan hayvanlar daha çok et ve süt vermekte daha sağlıklı olmaktadırlar. Hayvanların tırnak ayak sağlığı düzelmektedir. Döl tutmalar düzene girmektedir. Yapay çayır merada otlayan hayvanlarda kondisyon artışı görülür. Hayvanlar sağlıklı ve mutlu olurlar.

Yapay çayır mera tohumlarımız kesinlikle ot tipidir. Firma olarak çim tipi karışımlardan mera karışımı yapmamaktayız. Yapay çayır mera tohumları temininde Türkiye’nin öncü kuruluşu Torunoğlu Tohumculuğa başvurabilirsiniz.

Yapay çayır mera tohum fiyatları için ve yapay çayır mera tohum çeşitlerini öğrenmek için firmamızla irtibata geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 - 0322 239 88 09