11/08/2021
4362

Çayır Mera Özellikleri

Her hayvan yetiştiricisi çiftçi kendi arazilerini çayır mera otu tohumlarımızdan ekmelidir. Bu konuda Torunoğlu Tohumculuk Türkiye sathında büyük bir tecrübe ve deneyim kazanmıştır. 1999 yılında ilk kez ülkemizde yapay çayır mera arazi ekilişlerini ve tohum satışını Torunoğlu Tohumculuk başlatmıştır. Ülkemizin tüm coğrafi iklim bölgelerinde 30 yıldır yoğun şekilde yapay çayır mera (suni mera) ekilişleri yaptırmaktayız. Yapay çayır mera yem bitkisi ekilişlerinin desteklemeye alınmasında firmamız öncü bir rol üstlenmiştir ve büyük bir emek sarf etmiştir. Mera tohumu yem bitkileri içerisinde en mühim öneme sahip yem bitkisidir. Mera tohumu konusunda Torunoğlu Tohumculuk uzun yıllardır yaptığı çalışmalar neticesinde mera tohumunu 1999 yılından bu yana ülke geneline yaymış ve profesyonelleşmiştir. 


Suni mera karışımı kadar hayvancılık için önem arz eden çok az yem bitkisi vardır. Suni mera karışımı hayvanlar için doyurucu bir özelliği vardır. Suni merada otlayan hayvanlar başka bir yeme ihtiyaç duymazlar. Suni mera karışımı yem bitkileri arasında ismini öne çıkaran bir bitkidir.

Türkiye’de yapay çayır mera pazarı her geçen yıl büyümektedir. Şuan yapay çayır merada kullandığımız 10 un üzerinde yem bitkisi tohumumuz mevcuttur. Şuan yurtdışından ülkemize uyumlu yeni 10 – 15 yem bitkisi üzerinde çalışmaktayız. Yakın bir zamanda tescil ve deneme işlemlerini yaparak ülkemize kazandıracağız. Hayvanlarımız daha özel çayır mera yem bitkileriyle beslenmiş olacaklardır.

Yapay çayır mera tohumlarımızdan dekara 5 – 6 kg ekilir. Ekim zamanı Eylül başından Aralık sonuna kadar devam eder bölgelerimize göre farklılık göstermekle beraber bir de erkenci baharda ekim yapılabilir. Yaz aylarında çayır mera ekimi yapılamaz çünkü tohumu çıkan bitkiler sıcak nedeniyle kavrulup ölür.



Yapay çayır mera otunda ekili alan 2 parçaya bölünür. 20 gün bir tarafta, 20 gün diğer tarafta otlatılır. Yapay çayır mera karışımında kullandığımız mera tohumları ot tipidir. Piyasada çim tipi karışım yapıp çiftçileri aldatıp zarar uğratan sözüm ona firmalar bulunmaktadır. Ot tipi olmayan mera tohumları satın alınmamalıdır. Torunoğlu Tohumculuk olarak ülkemize yıllardır en iyi en verimli çayır mera yem bitkisi tohumlarını ektirmekteyiz.

1980’li yıllardan itibaren ülkemizde hayvan varlığı hızla gerilemiştir. Bunda ülkemizde baş gösteren hain terör örgütünün, terör faaliyetleri de etkili olmuştur. Bilhassa Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde olan doğal çayır meralara hayvanlar çıkarılamamıştır. Doğal meradan istifade edemeyen köylüler sürülerini satıp şehirlere göçmüşlerdir. Hayvan varlığımız hızla azalmıştır. Mehmetçik tarafından terörün azaltılması, terörün belinin kırılması neticesinde köylere dönüşler başlamıştır. Yaylalık çayır mera arazilerinde tekrar koyun, kuzu sesleri ve inek sesleri yükselmiştir. Bu bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Köylerimizde üretim durursa biz yabancı ülkelerden et, süt ve canlı hayvan ithal etmek zorunda kalırız. Zaten yıllardır bu kısır döngü Türk hayvancılığının başına musallat olmuştur.



Yapay çayır mera tohumu fiyatları artan döviz kurlarına göre değişmektedir.

Yapay Çayır Mera Sipariş ve Detaylı Bilgi Almak İçin :
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08