28/12/2023
807

Anaborapi Piemontese Sperma Satışı

  Firmamız Anaborapi Piemontese Sperma satışlarımız devam etmektedir. 
Anaborapi Piemontese Spermaları pedigrilidir, safkandır.
 
 
 
   Anaborapi Piemontese erkek danaları 14-16 aylık erkek danalar 450-460 kg karkas et verir, et randıman ortalaması %69-73'tür. İtalya'da yaptığımız mezbahane incelemelerinde %76 et randımanına sahip özel hayvanlarında Anaborapi mezbahanesinde kesime geldiğini öğrendik. Piemontese sığırları güçlü tırnak yapısıyla arazi ve meralarda otlatmaya son derece uygun hayvanlardır. Piemonteseler de güçlü annelik içgüdüleri vardır. Doğum kolaylığı vardır. Bu sığırlarda uysallık karakteri on plandadır. Bu sığırlarda zebu kanı vardır o nedenle çok dayanıklı hayvanlardır. Hastalıklara çok dirençlidirler, hem soğuk iklime hem de sıcak iklime dayanıklıdırlar. Doğumlarda buzağıların başı basık olur ayakları ince olur genelde kanala takılmazlar, buzağı çıktığında bacaklı yüksek heybetli ve sallıdır. Türkiye'de yetiştiriciler simental yerine angus yerine şarole sığırları beslemek yerine piemontese sığırları beslense Türkiye'nin et açığı kısa sürede çözülür hem de et ihracatında yüksek seviyede oluruz. Çiftçimiz aynı bakım ve besleme ile daha fazla kazanç elde edebilir çünkü piemonteselerin karkas et verim  ve et randımanı ortalaması diğer sığırlar ırklarının tamamından daha yüksektir. Hiç bir etçi ırk piemontese et verimlerine ve karkas verimlerine ulaşamaz.
  

  

 


   Anaborapi Piemontese sperması ile mevcut dışı ineklerin %20 si suni tohumlama yaptırıldığında Türkiye'nin et açığı kalıcı olarak ortadan kalkar hem insanımız daha kaliteli daha ucuza et yemiş olur çiftçimiz de sığır yetiştiricisi de daha çok kazanca ulaşmış olur. Torunoğlu Tohumculuk olarak 1990 yılından beri bu gerçeği Türk çiftçisine ve yetkililere uygulamalarımız ile kabul ettirmeye çalışmaktayız çünkü insanlarımızın sağlıklı olabilmeleri için bilhassa çocukların zeka gelişimi ve bedensel gelişimleri için et tüketimi stratejik önem taşımaktadır. Piemontese eti kolesterol bakımından dünyanın en düşük kolesterolüne sahip kırmızı etidir. Kolesterol bakımından derisi alınmış tavuk etinden daha düşük kolesterole sahiptir, hindi etinin yarısı kadar kolesterole sahiptir ve kılıç balığından daha düşük kolesterol yüzdesine sahiptir. Amerika ulusal kalp derneği tarafından kalp dostu et seçilmiştir. Kolesterolü çok düşüktür.
 
 
 
 
 
   O nedenle Türk hayvan yetiştiricileri geç kalmadan Piemontese sığırı yetiştiriciliğine başlamalıdırlar. Kazançlı bir hayvancılık için Piemontese sığır yetiştiriciliği güvenli bir limandır.