06/08/2021
8596

Haymix Kaba Yem Bitkisi

Haymix kaba yem tohum karışımı çok yüksek enerji ve protein ihtiva eden karışım bir yem bitkisidir. İçerisinde 5 farklı buğdaygil ve baklagil kaba yem tohumları vardır. Kuru ot yapılabildiği gibi, silajda yapması mümkündür. Haymix 5li karışım yem bitkisi, otlatmaya müsait bir yem bitkisi değildir. Otlatılırken hayvanlar kökünden çıkartır ve ezer. Ayrıca otlarken gazlı şişliğe yol açabilir. Haymix yani 5 li mix ekim zamanı Eylül ayının 15’i ile Aralık ayı sonuna kadar bölgelerimize göre değişiklik gösterir. Dekara 15 kg tohum ekilir. Ekim şekli buğday ekimi gibidir.

İçerisindeki karışım oranları Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ;
♦ %35 Yem Bezelyesi Tohumu,
♦ %35 Adi Fiğ Tohumu,
♦ %10 Kılçıksız Buğday Tohumu,
♦ %10 Kışlık Yulaf Tohumu,
♦ %10 Kışlık Tritikale Tohumu vardır.

Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi için karışım oranları;
♦ %35 Yem Bezelyesi Tohumu,
♦ %35 Macar Fiğ Tohumu,
♦ %10 Kılçıksız Buğday Tohumu,
♦ %10 Kışlık Yulaf Tohumu,
♦ %10 Kışlık Tiritikale Tohumu vardır.



5 li Karışım Haymix yem bitkisi tarlasına yabani ot ilacı atılamaz. Çünkü içerisindeki bitkilere zarar verir. 5 li Karışım Mix İç Anadolu dışında mevsimsel yağışla yetişebilir. İç Anadolu kurak giderse sulamak gerekir. Bölgelerimize göre farklılık göstermekle beraber Nisan ayı 15’ten Mayıs ayı 15’ine kadar biçime gelir. Silaj ya da kuru ot olarak değerlendirilir. Dekardan 1.5 tona yakın kuru ot elde edilir. 5-6 ton da silaj elde edilir.

Hayvanlarda yüksek et ve süt artışı sağlar. Enerji ve protein dengesi oluşturur. Ülkemizde baş gösteren kaba yem açığını kapatmada stratejik bir önemi vardır. Türk Hayvancılığının gelişmesi için Torunoğlu Tohumculuk çok büyük bir gayret göstermektedir. 5 li Karışım Haymix fiyatları firmamızda uygun rakamlara satılmaktadır.



Türk Hayvancılığı için firmamız tarafından İtalyan Ryegrass, Ot Tipi Teff Grass, Silajlık Soya ve Maralfalfa ülkemize kazandırılmıştır. Maralfalfanın Türkiye’ye getirilmesi konusunda Tarım Bakanlığı ve firmamız müştereken çalışmaktadır.

Haymix 5 li Mix Hakkında Detaylı Bilgi ve Sipariş İçin Ulaşabilirsiniz.
Torunoğlu Tohumculuk - 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08