24/09/2020
72031

MARALFALFA YEM BİTKİSİ


Maralfalfa yem bitkisi nedir? Maralfalfa Güney Amerika kökenli melez bir kaba yem bitkisidir. Maralfalfa Latice ismi Pennisetum Sp’dir. Maralfalfa yem bitkisi yüksek verimi nedeniyle Dünya genelinde tercih edilen bir kaba yem bitkisidir.



Maralfalfa 3 yıllık bir yem bitkisidir. Maralfalfa sezon boyunca dekardan 30 tona yakın ot verir. Sezon da 3 biçim yapılır, her biçim de 10 tona yakın ot verimi vardır. Yüksek veriminin yanında maralfalfanın besin değerleri de yüksektir. Maralfalfa’da %19-20’ye kadar ham protein vardır, %12 karbonhidrat vardır. Birim alanda çok yüksek verim alındığı için yem bitkisi ekilen arazilerden tasarruf etmemizi sağlar. Ülkemizin kaba yem açığını kapatmakta çok önemli bir yer edinecektir. Maralfalfa sayesinde yem girdilerinden kurtulup kaba yem ihtiyacımız karşılanmış olacak.



Maralfalfa ile Napier Grass farklı bitkilerdir. Hindistan bölgesinde yaygın olan Napier grass verim ve besin değerleri açısından maralfalfa ile kıyaslanamaz. Napier grassın bir çok çeşidi vardır.

Ülke gündemine ilk kez duyurup bilinmeyen bir yem bitkisi olan maralfalfa yem bitkisini bilinir hale getirmemizden istifade ederek ticari olarak maralfalfa üzerinden kendilerine pazar oluşturmaya çalışanlar olacaktır. Çiftçilerimiz bu konuda dikkatli olup aldanmamalıdır.

Detaylı Bilgi Almak İçin
Torunoğlu Tohumculuk
►0 322 239 88 08
►0 532 266 40 41